dimecres, 19 de juny de 2013

ESCACS 2013

CRAKS DELS ESCACS

Felicitem al Miquel (5èA) i a l'Àngel (5èB) que han quedat en primer i tercer lloc respectivament en el capionat d'escacs que van celebrar les tres escoles del municipi el dia 11 de juny. 


MOLTES FELICITATS COMPANYS!

LES TERMES ROMANES DE SANT BOI

El 6 de juny vam anar a visitar les termes romanes i el museu de Can Barraquer. Va ser una sortida molt interessant per a nosaltres perquè, a cinquè, estudiem l'Edat antiga. Pensar que aquí mateix, tan a prop, tenim una mostra del pas dels romans per casa nostra... Quina impressió! 


L'HORT DE L'ESCOLA 

Al mes de març (amb bon temps i bona lluna), els de cinquè vam anar a plantar unes quantes tomaqueres al nostre hort, i amb l'ajut, la cura, la paciència i la saviesa del senyor Ramon, hem aconseguit una bona collita. Encara estan verds, però ens ha dit que els anirà vigilant al juliol. A més a més, vam tenir la sort de provar les maduixes que els més petits ens van regalar.

dimecres, 12 de juny de 2013

COLÒNIES 2012-2013

Els dies 29, 30 i 31 de maig, les noies i els nois de cicle superior hem estat de colònies a la "Villa Engràcia" de l'Espluga de Francolí i ens ho hem passat tan bé, que ja només pensem en les colònies de l'any que ve.

dimarts, 11 de juny de 2013

SORTIDA AL MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA

El dia 3 de maig, els nois i les noies de cinquè A i B, vam fer un viatge al llarg de la història, fins i tot ens vam traslladar en una màquina del temps. Dins de l'àrea de medi hem estat treballant les diferents edats històriques i ens ha anat molt bé poder visitar el museu i veure l'evolució de l'habitatge i les diferents formes de vida que s'han donat en el curs dels segles. Durant l'itinerari hem tractat temes com el de les cabanes de la prehistòria, l'agricultura i la ramaderia en l'edat dels metalls, l'estil de vida dels romans, l'edat mitjana, la vida dels artesans i la consolidació de la masia catalana en l'edat moderna i, ja al segle XX, l'aparició de l'electricitat i les innovacions tecnològiques en l'àmbit domèstic. 
Aquí teniu unes imatges que, malgrat que es veuen fosques, us podeu fer una idea.


PER SANT JORDI ENS VISITA L'ESCRIPTOR JAUME COPONS

La lectura d'aquest segon trimestre va ser "En Caratallada i els altres" i el dia 22 d'abril ens va venir a veure el seu autor, en Jaume Copons. Vam poder estar una estona xerrant amb ell del llibre i d'altres temes força interessants. A més a més, al final ens va signar el nostre exemplar i ens quedarà un bon record. 
Gràcies Jaume!